2024. április 26., péntek
FONTOS

Újszerű kutatásaiért kapott elismerést Bánhegyi Róbert

A cukorbetegség kezelésére használt gyógyszerek pozitívan befolyásolhatják a daganatos betegek túlélési esélyeit – röviden összefoglalva ez az a tudományos innováció, melyért a gyulai Bánhegyi Róbert  a Richter Érdemérem Díj Pályázat Különdíját vehette át.

A Békés Vármegyei Központi Kórház onkológiai centrumának vezető-helyettese ezzel az év legkiemelkedőbb tudományos munkáját végző szakorvosa kategóriában kapott elismerést az onkodiabetológia terén végzett kutatásaiért. A díjazott orvos 3Téma című műsorunkban beszélt munkájáról.

Bánhegyi Róbert azon is dolgozik, hogy megjelenjen egy olyan, onkodiabetológiai témájú szakkönyv, mely akár már rövid távon is segítheti a daganatos betegek ellátását, hosszabb távon pedig szerepet játszhat az egészségügy, ezen belül az onkológiai ellátórendszer terheinek csökkentésében.

Bánhegyi Róbert azt mondta, a rákbetegségek gyógyítása terén egyre több a hatásos, hatékony szer, rohamléptekben fejlődik a diagnosztika is. Az onkológia egyre komplikálttá, összetettebbé válik,  ennek köszönhetően pedig ma már szinte egyénre szabott gyógymódokat kínálnak.

Nézze meg ezt is:

Testületi ülés: jó évet zártak az önkormányzati cégek

    A Dobos István utca egyirányú szakaszát szeretné a kerékpárosok számára kétirányúvá változtatni Vigné …