2024. április 27., szombat
FONTOS

Lopusnyiné Gyulai Ágnes festményei a természet szépségeit mutatják be

Lopusnyiné Gyulai Ágnes olajfestményeiből nyílt kiállítás a postagalériában.

A békéscsabai alkotó öt tárlatot tud maga mögött, melyek többek között Sarkadon és a megyeszékhelyen voltak, a fürdővárosba most második alkalommal hozta el munkáit. 2015-ben döntött úgy, hogy szeretné kipróbálni az olajfestészetet, előtte csak kreatív technikákkal foglalkozott. Elvarázsolták a színek, valamint az alkotás lehetőségei, azóta a festészet a hobbija.

Az alkotó kiemelte, nagy álma, hogy egyszer kiköltözzön egy napra egy olyan környezetbe, ami megihleti, majd ott a helyszínen le is fesse azt. Olajjal dolgozik, ami nehezen szárad, így a helyszínről nehezebb hazavinni a festményt. A festés előtt a kreatív technikák közül a dekopázzsal dolgozott. Voltak olyan szalvéták, melyeken festmények másolatai voltak. Ezek inspirálták őt. Lopusnyiné Gyulai Ágnes elmondta, reméli, hogy képei örömöt okoznak azoknak, akik megnézik, mert számára fontosak a visszajelzések. Alkotásait a realizmus jellemzi.

Az alkotó kiemelte, azért szeret olajjal dolgozni, mert az sokáig szárad, így a későbbiekben is tud módosítani a képeken. Lopusnyiné Gyulai Ágnes elmondta, gyakran előveszi az első, 2015-ben készült alkotásait. Azt mondta, mindig van hova fejlődni, ez mutat számára irányt a jövőben. Minden képnek van egy alkotói folyamata, először mindig fejben születik meg az alkotás. Az ötletet a legnehezebb megfogni, amint az megvan, akkor gyorsan megy a festés. A kiállítás június 6-ig tekinthető meg a postagalériában.

 

Nézze meg ezt is:

Útlezárás várható szombaton Gyula belvárosában

Futóverseny miatt útlezárásokra és forgalomterelésekre kell számítani 2024. április 27-én 10 óra és 14 óra …