2024. április 26., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 06. 05.

Témák:

– Nem felejtünk, és minden nap dolgoznunk kell azért, hogy megőrizzük kultúránkat – mondta Görgényi Ernő polgármester a vasárnap délutáni Nemzeti Összetartozás Napján, a Csigakerti székelykapunál tartott megemlékezésen. Az eseményen Tege Antal színművész és a Calliope Színjátszó Kör közreműködött. Az egyházak képviselőinek megemlékezését a koszorúzás követte, a program a székely himnusz eléneklésével zárult.

– Tovább folytatódtak pénteken a 29. Erkel Diákünnepek versenyprogramjai, valamint este hivatalosan is megnyitották a jubileumi eseményt. Az idei EDÜ-re 211 produkció nevezett, melyben 35 iskola közel 700 diákja mérte össze tudását.

– A Szegedi Tudományegyetem, a Gyulai Tankerületi Központ és a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium közös szakmai programja zajlott a fürdővárosban pénteken. Az I. Egyetem-Tér-Gyula elnevezésű rendezvényen tudományos előadások és kerekasztal beszélgetések várták az érdeklődőket az elméleti fizika, az üzleti tudományok, az agykutatás és a történelem témaköreiben.

– Gyulától Dombegyházig futották a 42 kilométert a vasárnapi Trianon maraton résztvevői. A program fő célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a békediktátum máig tartó, negatív hatásaira.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …