2024. április 29., hétfő
FONTOS

A koraszülöttekért motoroztak Gyulán

Szombat délután Gyulán, a Várkertben rendeztek jótékonysági motoros felvonulást a koraszülött babák támogatására.

Az első alkalommal megszervezett eseményre az ország minden tájáról érkeztek a segítő szándékú motorosok.
Magyarországon a várandósságok 8-9 százaléka végződik koraszüléssel, amely évente 7500-8000 korábban érkezett gyermek világrajövetelét jelenti. A Békés vármegyei adatok száma megközelítőleg azonos az országos számadatokkal.

A társadalmi összefogás elengedhetetlen egy-egy jó ügy kapcsán, ennek volt egyik kiemelt békés vármegyei példája a viharsarki koraszülött mentőautó elindulása. Jalekné Rózsavölgyi Katalint nemrég Békés Vármegye koraszülött nagykövetének választották. A civil összefogás erejét emelte ki a korszerű koraszülött- és gyermekmentés kapcsán.

A segítségnyújtásnak számos formája és motivációja lehet. Csiernyik István, a Gyulai Zeneműhely Egyesület vezetője elmondta, hogyan fogalmazódott meg benne a jótékonysági motoros felvonulás gondolata.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány által működtetett mentőautó elindulása óta eddig mintegy 900 gyermeknek segített. Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, minden segítség számít, hiszen csak így tudnak további életeket megmenteni.

Az első gyulai jótékonysági motoros felvonulás 125 résztvevője közel fél milliós adománnyal segítette a Békés vármegyei koraszülöttmentést.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …