2024. május 10., péntek
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 06. 13.

Témák:

– 784 millió forintból korszerűsítik a Százéves cukrászda és a Ladics-ház épületét. A kedd délelőtti sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester jelentette be, hogy hamarosan megkezdődnek a kivitelezési munkálatok.

– Fürdésre alkalmas valamennyi Békés vármegyei szabadstrand vize.

– A törvényi előírásoknak megfelelően, az elmúlt héten tartotta meg éves közmeghallgatását a gyulai-képviselőtestület. A fórum személyes találkozási lehetőséget kínál a gyulaiak számára a problémáik felvetésére. Az eseményen több, a lakosságot érintő kérdés merült fel.

– A magyarországinál is jelentősebb kultusza van Petőfi Sándornak olyan országokban, melyekről aligha gondoltuk volna. Reisinger János irodalomtörténész az Ünnepi könyvhét egyik gyulai előadásán Petőfi gondolati költészetével foglalkozott.

– Több év kihagyást követően ismét Dürer családi napot rendeztek a festőművészről elnevezett iskolában. Az esemény célja az volt, hogy a gyerekek és a szülők együtt töltsék az időt.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 05. 06.

Témák: – Hétfőn megkezdődtek az érettségik. Békés vármegyében. Ötvennégy tantárgyból, 45 intézményben, 111 bizottság előtt …