2024. április 13., szombat
FONTOS

Új attrakcióval bővült a békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar kínálata

A ritkaságoknak helyet adó kiállítótérben, a békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron a nyári főszezonban új attrakcióval is várják az érdeklődőket.

A helyi történelemóra 20 percben új programként kínál érdekességeket, de a nagyközönség a környező települések történeteit is meghallgathatja a múltbéli telefonfülkében, és láthatja az utazók védőszentjét, Hermészt is.

A főpályaudvaron nemrég egy új elképzelés valósult meg. A verses-zenés elemekkel színesített, a helyi történelmet bemutató programról Sós Imre állomásfőnök beszélt.

A közlekedési kultúra napja kapcsán került a Turisztikai Főpályaudvarra Pogány Gábor Benő szobrász alkotása. A Munkácsy-díjas művész 20. századi Hermész című alkotása őszig látható az egyedi tárlaton. Sós Imre elmondta, az utazók védőszentje új ötletet adott számára.

A tavaly ősszel átadott, Okos Telefon(fülke) a Múltból elnevezésű, régi telefonfülkében 10 Békés vármegyei település története hallgatható meg. A békéscsabai Turisztikai Főpályaudvarra ellátogatók egy különleges hangulatú helyszínen, egyedi látnivalókkal és újdonságokkal is találkozhatnak.

 

Nézze meg ezt is:

A munkásőrség történetét kutatja Csík Ádám

  A Békés Vármegyei Levéltár munkatársa, Csík Ádám évekkel ezelőtt kezdte el kutatni a munkásőrség …