2024. április 29., hétfő
FONTOS

A biztonságra hívják fel a figyelmet a rendőrök a nyári szünetben

Véget ért a tanév, kezdetét vette a nyári szünidő.

A gyerekek egy része otthon, vagy rokonoknál tölti a vakációt, de olyanok is vannak, akik táborba mennek. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai ilyenkor hangsúlyosabban felhívják a figyelmet a biztonságra. Tanácsolják, hogy a szülők a gyerekekkel ismételjék át a legfontosabb bűn-és balesetmegelőzési szabályokat.

Deményné Tűri Zsanett kiemelte, a gyerekek mindig csak annyi pénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük lesz. Emellett fontos, hogy a diákok strandoláskor is vigyázzanak a személyes dolgaikra. Telefonjaikat, pénztárcáikat még rövid időre se hagyják őrizetlenül. Fontos, hogy minden gyermek ismerje a 112-es segélyhívó számot, mert ha bajban vannak, netán bűncselekmény áldozatai lettek, vagy baleset történik, akkor tudjanak segítséget kérni.

Balesetmegelőzés tekintetében elengedhetetlen a szülői példamutatás. Fel kell hívni a gyerekek figyelmét arra, hogy mielőtt az úttestre lépnek, nézzenek körül.

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelték, álló autó, busz, vagy bokor, fa mögül senki se szaladjon ki az útra. A strandolni induló gyermekeket mindig kísérje felnőtt. Olyan helyen, ahol tilos fürödni, ne engedjék, hogy bemenjenek a vízbe. Mondják el nekik, hogy ha nem tudnak jól úszni, gumimatraccal, felfújható játékokba kapaszkodva se menjenek a mély vízbe.

 

Nézze meg ezt is:

Kék hírek Békés vármegyéből

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2024. április 22-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. Személygépkocsit vezetett, amikor Dobozon, …