2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Elkészült a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda új épülete

Március végén tették le a Magvető Református Általános Iskola és Óvoda új épületének alapkövét.

A közel 788 millió forint értékű fejlesztés a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programjának keretein belül, a kormány támogatásával valósult meg. Tavaly októberben a tetőszerkezet már a helyén állt, idén januárban pedig már a belső munkálatok zajlottak.

A napokban már gyermek zsivaly tölti meg az elkészült épületet. Kiss Tiborné intézményvezető kiemelte, az új létesítmény úgy lett kialakítva, hogy minden csoportszoba egy fedett teraszra nyílik, így a délelőtt folyamán is kint tudnak játszani vagy tízóraizni a gyerekek.

Az épületben három 60 négyzetméteres csoportszobát alakítottak ki, ahol a 2023/24-es nevelési évben összesen 72 óvodás testi, lelki fejlődését biztosítják a legkorszerűbb körülmények között. A csoportszobák mellett a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, melegítő konyhák, valamint szülői tartózkodó tér is elkészült. Emellett egyéni fejlesztéseket biztosító termeket is kialakítottak. Az olvasókör régi bálterme egy korszerű, modern tornateremként fog működni a jövőben.

A Szegedi Kiss István utca 18 szám alatti Magvető Református Általános Iskola és Óvoda új épületét szeptemberben adják át.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …