2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Májusi rekollekció

 

Május 12–13-án Molnár Attila, a Miskolc-Mindszenti plébánia káplánja, kórházlelkész volt a Szent Gellért Szeminárium vendége, aki a papnövendékeknek tartott rekollekciót.

Péntek este a Szentírást tanulmányozta a szeminaristákkal, majd arra kérte őket, hogy egy kisebb bibliodráma keretében adják elő Sámuel próféta meghívásának történetét.

Szombat délelőtt a szentségimádás mellett Attila atya beszélt a szentségekről, azok közül is kiemelve külön témaként a bűnbocsánat szentségét. Szó esett a titoktartásról, illetve annak hierarchiájáról. Azt is hangsúlyozta, hogy a különféle titkokat más és más szigorúságú titoktartás kötelez, de a legszigorúbb a gyónási titok, amit a pap semmilyen körülmények között sem árulhat el senkinek sem.

A beszélgetés és a szentségimádás után Attila atya szentmisét mutatott be a szeminárium kápolnájában, majd közös ebéddel zárult a rekollekció.

Nézze meg ezt is:

Kulturális mozaik

  Kiállítás-panoráma a Magyar Kultúra Napján Két kiváló fotóművész tárlata indította a kulturális újesztendőt. A szegedi Somogyi-könyvtárban Schmidt …