2024. május 1., szerda
FONTOS

Sajtóközlemény – „Onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztése a Békés Megyei Központi Kórházban”

EFOP-2.2.23-21-2022-00014

Békés megye lakosságának gyógyításában a Békés Megyei Központi Kórház biztosítja a szív-,érrendszeri és onkológiai betegségben szenvedők komplex ellátását.
Az életkilátások, az életminőség növelése, valamint a várakozási idő csökkentése céljából jelentős fejlesztésekre kerül sor a szív katéteres ellátásban és a regionális sugárterápiás ellátásban. A korszerű eszközök beszerzése által javulnak az ellátáshoz való hozzáférési lehetőségek Békés megyében.
Az Európai Unió által támogatott EFOP-2.2.23-21-2022-00014 azonosítási számú projekt összköltsége 799,29 millió Ft. A vissza nem térítendő támogatásból történő fejlesztés 2022.06.01.-2023.09.30.között valósul meg.

Elkezdődött a Békés Megyei Központi Kórház kardiológiai és onkológiai ellátás fejlesztését célzó eszközök beszerzése. Az EU pályázati forrásnak köszönhetően Békés megye teljes lakosságának szív katéteres ellátása válik biztonságosabbá. Az új DSA berendezés beszerzése növeli az ellátás biztonságát, amely által egy időben tervezett és sürgősségi beavatkozás is végezhető a szívkatéteres laboratóriumban. A koszorúér-betegség katéteres kezelése („tágítás” és stent-behelyezés) egyre gyakrabban és eredményesebben végzett előre tervezett beavatkozás, ami jelentős a szívizom infarktus megelőzésében. A második katéteres műtővel biztosítani tudjuk majd az ilyen betegek mielőbbi és hatékony gyógykezelését. A pályázati forrás jelentősen hozzájárul a szívbetegségből eredő munkaképesség megváltozása és az esetleges halálozás csökkentéséhez.

A vezető halálokként gyakori daganatos betegségek diagnosztikájában alkalmazott korszerű hibrid SPECT/CT készülék beszerzése hozzájárul a daganatos betegek színvonalas és eredményes gyógyításához. A képalkotó vizsgálatok alapján a szakorvosok biztonságosan tudják meghatározni azokat az irradiációt, besugárzást igénylő területeket, ahol a fájdalom csillapítása érdekében a kezelés szükséges. A beteg csont rendszerét érintő elváltozások eredményes kezelése, a teherviselő csontok stabilizálása a beteg életminőségét és életkilátásait egyaránt javítja.A projektről bővebb információt a www.bmkk.eu oldalon olvashatnak.

2023.06.26.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …