2024. április 27., szombat
FONTOS

A GarázsMacbethben áll a gyulai közönség elé Kovács Vanda

Különleges helyzet állt elő a Gyulai Várszínház életében. A teátrum megnyitóját hagyományosan a Körösvölgyi sokadalom kezdetével egy időben tartják, erre idén június 30-án, pénteken kerül sor.

Csütörtökön viszont már az évad egyik kiemelkedőnek ígérkező előadásán vehet részt a publikum. A hétfő délelőtt, a rondellánál megtartott sajtótájékoztatón Elek Tibor igazgató erre hívta fel a figyelmet.

Elek Tibor elmondta, szerettek volna egy olyan előadást színre vinni, melyet Kovács Vandára szabhatnak. Először monodrámában gondolkodtak, de ezt az ötletet végül Árkosi Árpád rendezővel végül elvetették, és a GarázsMacbethre esett a választásuk.

Kovács Vanda azt mondta, régi vágya volt, hogy Lady Macbeth karakterébe bújjon.

Az abszurd humorra építő előadásban Kovács Vanda partnere Sipos Imre lesz, aki rögtön három érvet sorolt fel amellett, ami miatt – bár idő szűkében voltak – mégis elvállalta ezt a szerepet. Kovács Vanda és Árkosi Árpád személye mellett a helyi kötődése is szerepet játszott abban, hogy igent mondott.

Árkosi Árpád a Gyulai Várszínház visszatérő rendezője. A Garázsmacbeth-tel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy ez a darab nagyon sok kockázatot rejt.

A sajtótájékoztatón Elek Tibor igazgató arra is felhívta a figyelmet, hogy a Garázsmacbeth ősbemutatója után további, nem gyulai előadásokat is terveznek az ország más színházaiban.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …