2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Semmelweis napi elismerések a gyulai tagkórházban

Kórházi és önkormányzati elismeréseket adtak át kedd délután, a Békés Vármegyei Központi Kórház gyulai tagintézményében.

A Semmelweis napi ünnepségen a városi önkormányzat által alapított Libor János-díjat az előre tervezett, külföldi úton lévő radiológus főorvos, Varga István kapta meg. Két szakdolgozó részesült ebben az elismerésben, Görgényi Ernő polgármester elsőként Dányi Katalinnak, a gyermekgyógyászati osztály munkatársának gratulált. Libor János-díjat ítélt meg a gyulai képviselő-testület Csikósné Mácsok Erzsébet, a klinikai onkológiai centrum munkatársa számára is.

Görgényi Ernő polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy Semmelweis Ignácról lehet mintázni az elkötelezett orvost. Hangsúlyozta, a Libor János által képviselt szellemiség is különleges.

Az eseményen Becsei László, a gyógyító intézmény főigazgató főorvosa azt mondta, ez a nap kiváló alkalom arra, hogy elismerjék az itt dolgozó szakemberek munkáját. Semmelweis Ignác pályafutásával kapcsolatban úgy fogalmazott, az anyák megmentője örökre beírta magát az orvoslás történetébe. Becsei László kitért arra is, hogy a kormányzat intézkedéseinek köszönhetően az egészségügyben átlag feletti kereseti viszonyok jöttek létre, és bár a szakdolgozói bérek emelése elengedhetetlen, de idén és jövőre, vagyis két lépcsőben ez is megoldódik.

A főigazgató hangsúlyozta, az egészségügyben dolgozni semmilyen körülmények között nem számít könnyű hivatásnak.

Az ünnepségen Kórházért kitüntetésben részesült a gazdasági-műszaki ellátás területéről megosztva 4 osztályvezető. Többen főigazatói dicséret kaptak, majd átadták a főorvosi, adjunktusi kinevezéseket, végül a rendszeres véradókat köszöntötték.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …