2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Tanévzáró és diplomaátadó a GFE békéscsabai karán

Huszonhét végzős diák érkezett péntek délután a Gál Ferenc Egyetem békéscsabai karának tanévzáró és diplomaátadó ünnepségére.

Az eseményen Janka Ferenc rektorhelyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy míg a buddhizmus szerint le kell mondani a vágyakról, addig a kereszténység azt tanítja, a vágyakat meg kell tisztítani, és el kell mélyíteni. Hangsúlyozta, az egyház gazdasági tanítása sem helyesli a szélsőségeket.

Herceg Tamás országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a végzősök azzal, hogy felsőfokú tanulmányokba fogtak, túlestek egy értékválasztáson, most pedig új lehetőségek előtt állnak.

Árpási Zoltán, a kar dékánja úgy fogalmazott, tavaly ősztől kezdve a Gál Ferenc Egyetem látványosan magasabb fokozatba kapcsolt. Ezt az időszakot pezsgő nemzetközi élet, 22 vendégoktató, egy jelentős nemzetközi projekt jellemezte.

Az ünnepségen Tóth József kancellártól címzetes egyetemi docens címet vehetett át Együd Imre, aki oktatóként a nagy segítséget nyújtott a műszaki menedzser képzésben. A Gál Ferenc Egyetemért hallgatói emlékérmet Peres Vivien kapta.

Az eseményen 27 diák vette át a végzettséget igazoló bizonyítványt, de a három szak két tagozatán összesen 50-en szereztek diplomát.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …