2024. május 3., péntek
FONTOS

Nagy hatással volt az aszály a kétéltűekre

Boldog Gusztáv, a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi őrkerület-vezetője kiemelte, amikor a békák, a gőték a peterakás időszakában vannak, akkor még találnak kisebb-nagyobb víztereket. De mire a peték kikelnek, ebihalakká lesznek, majd azokból béka fejlődik, addigra ezek a vizes élőhelyek kiszáradnak.

Boldog Gusztáv kiemelte, többen keresték meg ebben az évben azzal, hogy egyre több magányos gólya rak fészket. Néhány gallyat próbálnak fészekké alakítani. A természetvédőket arra kérik, hogy segítsenek ezeknek a gólyáknak.

Boldog Gusztáv elmondta, szerencsés évet élünk, kellő csapadék esett eddig, ami meglátszik a növényvilágon. Időszakosan mindig érkezik valamennyi nedvesség, így burjánzik az erdő. Ennek ellenére a tavalyi aszálynak is látszódnak még a nyomai, sok száraz fát is lehet látni egy túra során, de úgy tűnik, hogy a természet ezeket a sebeket is be tudja gyógyítani.

 

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …