2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Zajlik az aratás a Gyulai Agrár Zrt.-nél

Két hete kezdődött az aratás a Gyulai Agrár Zrt.nél, ahol az őszi búza aratásának egyharmadánál tartanak.

Az eddigiek alapján jó minőségre, mellette változó termésmennyiségre számítanak az agrárszakemberek.

Az időjárás kedvezett az idei gabonatermés minőségének, fogalmazott Ancsin Péter. A cégvezető kiemelte, ősszel jó időben sikerült elvetni a búzát és az árpát, mellette az év első felében is optimálisan alakultak az időjárási körülmények, ez egyben záloga is a jó termésminőségnek. Ennek köszönhető, hogy 90 %-ban malmi minőségű búzát, azaz kenyérgabonát tudnak előállítani a gyulai üzem területeiről.

A termésmennyiség változó; vannak területek, ahol hektáronként 50-60 mázsát tudnak betakarítani, de olyan táblák is vannak, ahonnan 80 mázsa gabona kerül a raktárakba. Ennek elsősorban az elmúlt hetek szeles, viharos időjárása az oka, mondta el a cégvezető. Az Agrár Zrt. állattenyésztési ágazatában 1830 szarvasmarhát tartanak. Ancsin Péter elmondta, hatalmas mennyiségű körbála szénára van szükség éves szinten az állatok ellátásához.

A hetekig tartó betakarítási munkákban a Gyulai Agrár Zrt. munkatársai közül harmincöten vesznek részt, hogy végül megteljenek a raktárak jó minőségű gabonával.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …