2024. május 8., szerda
FONTOS

700 elsős hallgató kezd ősztől a GFE Békés vármegyei campusain

 

A Gál Ferenc Egyetem Békés vármegyei campusait két és félszer több hallgató választotta az idén, mint tavaly. A békéscsabai gazdasági karra kettőszázharminc, a gyulai egészség- és szociálistudomány karra százötven, a szarvasi pedagógiai karra pedig háromszázan nyertek felvételt.

Közel hétszáz elsős hallgató kezd ősztől a Gál Ferenc Egyetem Békés vármegyei campusain. A békéscsabai, a gyulai és a szarvasi karok iránt egyaránt kimagasló volt az idei érdeklődés.

Árpási Zoltán, a békéscsabai kar dékánja elmondta, a szegedi kihelyezett gazdálkodás menedzsment és pénzügyi szakra jelentkezők száma is jelentősen emelkedett és minden várakozást felülmúló létszámmal választották a műszaki menedzser képzést. A dékán arról beszélt, a megnövekedett hallgatói létszám egyben új feladatok elé is állítja az egyetemeket.

A Gál Ferenc Egyetemre két és félszer több hallgató került be a központi felvételi eljárás során, mint tavaly, fogalmazott Kovács Katalin. A kiemelkedő eredmény hátterében az egyetem promóciós tevékenysége állhat, emelte ki az oktatási igazgató. Ezt az idén két irányban folytatták, előtérbe helyezve a személyes jelenlétet. Az egyes karok munkatársai rendszeresen felkeresték a térségi középiskolákat és részt vettek a pályaválasztási rendezvényeken, illetve az egyetem külső-kommunikációját is megerősítették a megjelenések tekintetében. A kettő együttese lehet a záloga az idei kimagasló sikernek, amely a számokban is tükröződik.

A pótfelvételi jelentkezési határideje augusztus 6-a, amely a GFE Békés vármegyei karain is számos lehetőséget kínál a fiataloknak számára. Az eljárás augusztus 28-án zárul a pótfelvételi ponthatárok közzétételével és válik véglegessé az őszi szemesztert kezdő elsős hallgatók létszáma.

Nézze meg ezt is:

Diákolimpiai döntőt rendeztek Gyulán

  Péntek délután a megnyitóval vette kezdetét a 7-8. osztályos fiú labdarúgás Országos Diákolimpia Döntője …