2024. április 30., kedd
FONTOS

Letették a Ladics-ház és a Százéves cukrászda felújításának alapkövét

Júliusban írták alá a Százéves cukrászda és a Ladics-ház felújításáról szóló, kivitelezési szerződést, csütörtök délután pedig letették az alapkövet az előbbi épület udvarán.
Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, egy pályázat segítségével 1 milliárd forint támogatást nyertek a gyulai turizmus fejlesztésére, melyből három beruházást valósítanak meg. Az egyik a Nagyváradi úti kerékpárút megépítése, amely el is készült, a második a Százéves cukrászda felújítása, a harmadik pedig a Ladics-ház felújítása. A polgármester hangsúlyozta, a turizmus több ezer embernek biztosít munkát és megélhetést Gyulán, ezért kell folyamatosan fejleszteni turisztikai jelentőségű értékeinket.

A beruházás jelentőségét a két épület várostörténeti, valamint a mai turisztikai életében betöltött szerepe adja meg. A Ladics ház bemutatja egy jellegzetes, XIX. századi alföldi polgár család világát, a Százéves cukrászda épülete pedig nemcsak az enteriőrt tekintve hiteles, hanem egykor ez volt a polgári élet jellegzetes színtere is. Kovács József országgyűlési képviselő a két épület történetéről beszélt.

Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár a csütörtöki eseményen kiemelte, a térség természeti és kulturális kincsei mindenkit magával tudnak ragadni. Hangsúlyozta, a gyulai önkormányzat meglévő turisztikai attrakcióinak, kulturális értékeinek megóvása, fejlesztése elsődleges szempont a város fejlesztéspolitikájában.

A két épület felújítása 784 millió forintba kerül. Az eseményen elhangzott, a teljes beruházásnak az év végéig kell elkészülnie.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …