2024. május 1., szerda
FONTOS

Képzőművészeti kiállítás nyílt a Gyulavári Kastélyban

Anya, lánya és a tanítványa címmel nyílt képzőművészeti kiállítás szerda délután a Gyulavári Kastélyban. Vinczéné Sáró Erzsébet és lányai, Lizi és Katalin alkotásai mellett, a tanítvány, Gesznerné Fehér Andrea munkáit is láthatják az érdeklődők.

A Gyulavári Kastély Kohán-terme gyakran ad otthont időszaki tárlatoknak. Az augusztus 9-én megnyitott kiállítás különlegessége, hogy valóságos családi eseményként elsőként jelennek meg együtt az édesanya, a lányai és a tanítvány munkái.

A kreativitás mindig az élete része volt Vinczéné Sáró Erzsébetnek. Gyermekkorában divattervező szeretett volna lenni, ám végül az egészségügyet választotta hivatásul. Az édesanya, aki rajzoktató-  és festő, elmondta, bárkinek ajánlja, hogy kipróbálja a képzőművészet valamelyik ágát.

Gyermekkora óta rajzol és fest Vincze Erzsébet, Lizi.  Ő arról beszélt, hogyan vált az élete részévé a művészet és a sport.

A kavicsfestészettel indult másfél évvel ezelőtt Gesznerné Fehér Andrea képzőművészeti érdeklődése. Az ápolóként dolgozó alkotó elmondta, milyen munkákkal van jelen a kiállításon.

A Gyulavári Kastély időszaki kiállítása egy hónapig várja az érdeklődőket.

 

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …