2024. április 30., kedd
FONTOS

5,5 milliárd forint érkezhet Gyulára a következő években

Sok lehetőséget, jelen állás szerint összesen mintegy 5,5 milliárd forintot tartogat Gyula számára az új, uniós pályázati ciklus – nyilatkozott Kónya István alpolgármester.

Már az első kiírás szerint jelentős források érkezhetnek a fürdővárosba.

Kónya István elmondta, a hamarosan rendelkezésükre álló 708 millió forintból négy fejlesztést szeretnének megvalósítani. A leromlott állapotú gyulavári egészségház mellett a Gyulavári és az Ewoldt Elíz óvoda kerülhet be ebbe a körbe a Napfény Nappali Központ mellett. Az alpolgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy közel sem biztos, hogy mind a négy projektet meg tudják valósítani ezekből a forrásokból.

Gyulán a szakemberek közel 30 projektet készítenek elő a következő időszakban, persze az nem biztos, hogy mindegyikre lesz forrás. Kónya István elmondta, a város számára ebben az új ciklusban 4 és fél milliárd lesz elérhető.

Ebből a keretösszegből az óvodák és egészségházak felújítása mellett kerékpárutak korszerűsítésére, a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésére, illetve energetikai beruházásokra is lesz lehetőség. Mindezeken felül a tankerületi központon kerül mintegy egymilliárd forint érkezik Gyulára, így előtérbe kerülhet a lila iskola régen várt felújítása.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …