2024. május 9., csütörtök
FONTOS

Emléktáblát avattak Polyák József tiszteletére

A keleti harcművészetek jeles hazai alakjának, Polyák Józsefnek állít emléket a csütörtök délután, a városi sportcsarnok falán felavatott emléktábla. Az eseményen sok egykori tanítvány vett részt, hogy kifejezze tiszteletét a mester emléke előtt.

Polyák József 1938-ban született. Még fiatalon kapcsolatba került a cselgánccsal és a vívással. Az 1956-os forradalom után nekiindult a világnak, majd 1967-ben visszatért hazájába. Ekkor vette kezdetét az a rendíthetetlen munka, amelyet a keleti harcművészetek oktatása és népszerűsítése terén végzett.

Máday Zsolt nagyon sokat köszönhet Polyák Józsefnek, mint mentorának, fogadott édesapának és az embernek egyaránt. Az emléktábla állításának kezdeményezője a mester életútjáról beszélt.

Kovács Tamás 25 évvel ezelőtt, családi kapcsolatok révén ismerte meg Polyák Józsefet. Ő a tiszteletadás és a megemlékezés jelentőségét hangsúlyozta.

Személyesen is ismerte a mestert Görgényi Ernő. Az eseményen Gyula polgármestere a még életében legendává vált harcművészről beszélt.

A mester az utolsó éveit Gyulán töltötte, ahol egyrészt színes és sokrétű pályafutását összegezte, másrészt a gyulai küzdősportok fellendítésén is munkálkodott. Polyák József Gyulán hunyt el, 2022-ben.

 

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …