2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Véradásokat szerveznek az ünnepi hétvégére

 

A tanítási szünet végéhez közeledve, a Magyar Vöröskereszt új kommunikációs kampánya a fiatalokat szólítja meg. „A Véredben van a segítség!” országos mozgósításhoz a Békés vármegyei területi szervezetek is csatlakoztak. Az ünnepi hétvégére szervezett véradó események már ennek a jegyében telnek, ahova több száz önkéntest várnak az egész vármegyéből.

A vérkészletek zökkenőmentes biztosításához naponta 1600-1800 véradóra van szükség országosan, amelyhez az önkéntesek toborzása szinte folyamatos. „A Véredben van a segítség!” új kommunikációs kampány elsősorban a fiatalokat szólítja meg, bemutatva, miként válhatnak egy-egy véradással maguk is akcióhőssé. Tóth Zoltánné elmondta, a Békés vármegyei területi szervek is csatlakoztak a mozgósításhoz, kiemelten az ünnepi hétvégén.

Hosszú évek munkája és tapasztalata szükséges ahhoz, hogy egy-egy véradó esemény több száz embert vonzzon. A vármegyei igazgató kiemelte, a békési Madzagfalvi Napok kiváló példája annak, hogyan illeszkedik hatékonyan a véradás egy városi rendezvény programjába.

Az augusztus 20-i ünnepi hétvégén Békésen, Gyulán és Mezőkovácsházán is várja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezete, a pontos helyszínekről és időpontokról a bekesmegye.voroskereszt.hu oldalon lehet tájékozódni.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …