2024. július 19., péntek
FONTOS

Véradásokat szerveznek az ünnepi hétvégére

 

A tanítási szünet végéhez közeledve, a Magyar Vöröskereszt új kommunikációs kampánya a fiatalokat szólítja meg. „A Véredben van a segítség!” országos mozgósításhoz a Békés vármegyei területi szervezetek is csatlakoztak. Az ünnepi hétvégére szervezett véradó események már ennek a jegyében telnek, ahova több száz önkéntest várnak az egész vármegyéből.

A vérkészletek zökkenőmentes biztosításához naponta 1600-1800 véradóra van szükség országosan, amelyhez az önkéntesek toborzása szinte folyamatos. „A Véredben van a segítség!” új kommunikációs kampány elsősorban a fiatalokat szólítja meg, bemutatva, miként válhatnak egy-egy véradással maguk is akcióhőssé. Tóth Zoltánné elmondta, a Békés vármegyei területi szervek is csatlakoztak a mozgósításhoz, kiemelten az ünnepi hétvégén.

Hosszú évek munkája és tapasztalata szükséges ahhoz, hogy egy-egy véradó esemény több száz embert vonzzon. A vármegyei igazgató kiemelte, a békési Madzagfalvi Napok kiváló példája annak, hogyan illeszkedik hatékonyan a véradás egy városi rendezvény programjába.

Az augusztus 20-i ünnepi hétvégén Békésen, Gyulán és Mezőkovácsházán is várja az önkénteseket a Magyar Vöröskereszt Békés Vármegyei Szervezete, a pontos helyszínekről és időpontokról a bekesmegye.voroskereszt.hu oldalon lehet tájékozódni.

Nézze meg ezt is:

Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán

  Mintegy 40 önkéntes tartalékos katona vonult be Békéscsabán, hogy megkezdje öt hetes elméleti és …