2024. május 5., vasárnap
FONTOS

A városházán köszöntötték a gyulai Mézkirálynőt

Először nyerte el gyulai lány a Magyarország Mézkirálynője megtisztelő címet.

Gyula vezetése péntek délelőtt ebből az alkalomból köszöntötte Borszéki Viktóriát, együttműködéséről és támogatásáról biztosítva őt.

Magyarországon az átlagos mézfogyasztás még mindig nem éri el az évi egy kilogrammot fejenként, holott a hazai méz kiváló minőségben, bárki számára elérhető. A jó mézmarketing már csak ezért is elengedhetetlen, amelyben kimagasló szerep jut évről-évre Magyarország Mézikirálynőjének. A közelmúltban megválasztott, gyulai születésű Borszéki Viktória maga is méhészkedik, így kiváltképp küldetésének érzi a nemes feladatot. A Mézkirálynő arról beszélt, a napokban már meg is kezdte a népszerűsítő tevékenységét.

Gyulaiként különösen fontos Borszéki Viktória számára, hogy szülővárosában is népszerűsítse a hazai mézet. A terveket már megfogalmazta a gyulai fiatal, amely a tanévkezdettel el is indulhat.

Amikor egy Gyulán született lány népszerűsítheti egész Magyarországon a hazai mézet, az különös büszkeséggel tölti el a gyulaiakat, fogalmazott Görgényi Ernő. A polgármester hangsúlyozta, a Mézkirálynő tevékenységét segíteni és támogatni szeretné Gyula város vezetése.

Borszéki Viktória a következő évben országszerte hírvivője lesz a jótékony hatású, magyar termelői méznek, a gyulai gyerekek pedig hamarosan találkozhatnak is a Mézkirálynővel.

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …