2024. május 1., szerda
FONTOS

Négy filmet hoz a Határmenti Filmfesztivál Gyulára

Némileg váratlanul érkezett a felkérés, de nagy örömmel fogadták azt – mondta a szerda délelőtti, gyulai sajtótájékoztatón Kónya István gyulai alpolgármester.

Idén ugyanis augusztus 25-27-e között immár ötödik alkalommal rendezik meg a Határmenti Filmfesztivált. A rendezvénysorozat központja Nagyszalonta lesz, de az Erkel Ferenc Művelődési Központ színháztermében is lesznek vetítések. A magyar filmeket román, a román filmeket pedig magyar felirattal vetítik.

Az eseményen Kónya István alpolgármester a Gyula és Nagyszalonta közötti erős kapcsolatokról beszélt, kiemelve, hogy ez a mostani fesztivál egy újabb, sok lehetőséget tartogató pályázati ciklus nyitánya lehet.

A fesztivál keretében három napon át négy filmet mutatnak be Gyulán. A Cottbusban díjat nyerő Larry Bernáth Szilárd rendező filmje, amely egy vidéki fiatalember történetét meséli el, aki frusztrációit
leküzdve rapelni kezd. A Derék emberek Paul Negoescu rendezésében egy korrupt rendőr történetét meséli el. Zanox a címe Baranyi Gábor Benő első nagyjátékfilmjének, melyben a főszereplő, ha megiszik egy különleges házi pálinkát – képes lesz az időutazásra. Az Alexandru Belc által rendezett Metronom című alkotást 2022-ben a Cannes-i Filmfesztiválon is bemutatták.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …