2024. május 3., péntek
FONTOS

A 90 éves Veres Imrénét köszöntötték

Kónya István alpolgármester köszöntötte hétfő délután, a Galamb utcai Napsugár Idősek Otthonában Veres Imréné Emma nénit, aki kilencvenedik születésnapját ünnepelte.

Timár Andrea aljegyző tortával lepte meg a mezőgyáni születésű Emma nénit, majd Kiss Szabolcsa, a kistérségi szociális intézmény vezetője is meglepte az otthon lakóját.

Emma néni már kisgyermekként sokat dolgozott, először a ház körüli munkákban segített, majd kint, a földeken kellett helytállnia. 18 évesen ment férjhez Veres Imréhez, két gyermekük született.

Az 1970-es években költöztek be Gyulára, a húskombinátban szakácsként dolgozott nyugdíjazásáig. Férjét 1998-ban veszítette el. Három unokája és hét dédunokája született. A munka mellett nem sok szabadideje volt, de ha mégis, akkor szívesen járt bálba, szeretett dalolni és táncolni.

Az Idősek Klubjában szívesen tölti az az idejét az udvaron, a szabad levegőn, a virágos kertben szeret gondoskodni a növényekről.

Véleménye szerint annak, hogy ilyen magas kort megélt, nagy szerepe van, hogy szeret viccelni, fontos számára a jókedv és a pozitív gondolkodás.

 

Nézze meg ezt is:

Dinamikusan fejlődik a felnőttképzés a Gyulai Szakképzési Centrumban

  Simon István kancellár 3Téma című műsorunkban kiemelte, a jelenlegi nappalis létszám felét is meghaladó …