2024. május 9., csütörtök
FONTOS

Ezer elsőéves kezd ősztől a Gál Ferenc Egyetemen

Az egyetemen a pótfelvételi eljárás ugyanolyan sikeresnek tekinthető, mint amilyen a központi felvételi volt.

Ebben a formában mintegy háromszáz hallgató nyert felvételt, így ősszel közel ezer elsőéves kezd a Gál Ferenc Egyetem szegedi, békéscsabai, szarvasi és gyulai karain.

A békéscsabai gazdasági kar a megduplázott létszámát a pótfelvételi eljárásban tovább növelte, így mintegy háromszor annyi hallgatót vettek fel így, mint az előző évben, mondta Árpási Zoltán. A dékán a legnépszerűbb szakot emelte ki.

A szarvasi pedagógiai kar két és félszer több hallgatóval büszkélkedhet az idén, fogalmazott Kovács Katalin. Az oktatási igazgató a legnépszerűbb szakról és egyetemi karról beszélt.

A siker kulcsát Kovács Katalin abban látja, hogy az egyetem jelentős energiatöbbletet fektetett abba, hogy középiskolákban, köznevelési intézményekben, technikumokban és nyilvános rendezvényeken személyes jelenléttel népszerűsítse tevékenységét. Az oktatási igazgató elmondta, az is közrejátszhat a megemelkedett jelentkezői létszámban, hogy a nyelvvizsgát, mint kimeneteli követelményt eltörölték. Kovács Katalin a megnövekedett hallgatói létszám támasztotta új kihívásokról beszélt.

A Gál Ferenc Egyetem a hallgatói közösségi életre is nagy hangsúlyt fektet, ennek tanévkezdő állomása az elsősök gólyatábora Szarvason.

Nézze meg ezt is:

Japán nap a Hanami jegyében címmel rendeztek programokat Gyulán

A Mogyoróssy János Városi Könyvtárban többek között előadások, workshop, japánkert és japán ételek várták az …