2023. szeptember 22., péntek
FONTOS

Jó a napraforgótermés, de alacsonyak a felvásárlási árak

Háromszáz hektáron termeszt étkezési célú napraforgót a Gyulai Agrár Zrt., a napokban a betakarítás kétharmadánál járnak.

A szárítóüzemben már a napraforgó tisztítása zajlik, amit a betárazás követ, egészen az értékesítésig, mondta Ancsin Péter. A felvásárlási árak egyelőre nagyon alacsonyak, emelte ki az ügyvezető, de a kimagasló terméshozam bizakodásra ad okot.

A gyulai mezőgazdasági üzemben az idei, rendkívül kedvező időjárás miatt a különböző munkafolyamatok egymást érik, szinte megállás nélkül dolgoznak a földeken. Ancsin Péter elmondta, a silókukorica betakarítása már megtörtént, a szemes kukorica terméshozama is ígéretesnek mutatkozik.

A Gyulai Agrár Zrt.-nél november végéig kitartanak a betakarítási és talajművelési munkálatok. Az már most kijelenthető, hogy termésmennyiség vonatkozásában kimondottan jó év lesz a 2023-as esztendő, ugyanakkor az alacsony felvásárlási árak miatt a gazdaságossági pozitív mérleg még kérdőjeles.

Nézze meg ezt is:

Naptávcsőbe nézhettek az érdeklődők az Almásy-kastélynál

  A nap megfigyeléséhez kifejlesztett, különleges távcsővel ismerkedhettek az elmúlt hétvégén az Almásy-kastély parkjába érkezők. …