2024. április 29., hétfő
FONTOS

Felújított keresztet szenteltek újra Újkígyóson

Három kereszt felújításával csatlakoztak az újkígyósiak a Kereszténydemokrata Néppárt „Fogadj örökbe egy keresztet!” programjához. Péntek délután a Szent Antal temetőben, a kápolna melletti feszületet szentelte újra Ilyés Zsolt plébános.

A korszerűsítésben mintegy negyven család, magánszemély, vagy szervezet vállalt szerepet, a szükséges pénzösszeg alig másfél hónap alatt, vagyis jóval a határidőt megelőzően összegyűlt. Szebellédi Zoltán, a KDNP városi és vármegyei elnöke a gyűjtés menetéről és az útmenti, temetői keresztek jelentőségéről beszélt.

Takács Árpád főispán hangsúlyozta, a keresztek és a templomok messze önmagukon túlmutató jelentőséggel bírnak. Hangsúlyozta, ma kereszténynek és konzervatívnak lenni a legnagyobb kihívás.
Herczeg Tamás országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy termékeny talajra hullott a KDNP keresztekkel kapcsolatos felhívása. Harangozó Imre néprajzkutató a keresztállítás hagyományáról és szimbolikájáról beszélt.

Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes úgy fogalmazott, a kereszt egy olyan felkiáltójel, mely a béke után kiált. A KDNP ügyvezető főtitkára elismeréssel szólt a kígyósaik munkájáról, akik országos összevetésben is kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

Az újkígyósi keresztet összesen 350 ezer forintból újították fel, a munkálatokat Simon Csaba műköves mester végezte.

Nézze meg ezt is:

Közel hétszázan sportoltak a sérült gyermekekért

A videóban megnézhető, hogyan rajtolt el a tizenötödik Fuss a sérült gyermekekért! rendezvény hét és …