2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 09. 15.

Témák:

– Áldozat nélkül nincs eredmény – mondta Kiss-Rigó László a Gál Ferenc Egyetem központi tanévnyitóját megelőző szentmisén. A felsőoktatási intézményben a 2023/24-es tanévet összesen 1091 hallgató kezdi meg. Mindez azt jelenti, hogy csaknem megtriplázódott az elsősök száma.

– Csütörtök délután, a városi könyvtárban Kerecsényi László, gyulai várkapitány eddig ismeretlen oldaláról tartott előadást Németh Csaba. A történész évek óta foglalkozik a témával, az eddigi kutatási eredményeinek összegzése volt, „Az ismeretlen Kerecsényi” címmel tartott előadás.

– A közelmúltban a Zeneműhelyben adtak elő terápiás célú színdarabokat a Békés Vármegyei Központi Kórház Addiktológiai Rehabilitációs Osztályán kezelt szenvedélybetegek. Az Életreváltó Alapítvány kiemelt célja a figyelemfelhívás és a segélykérés volt.

– Vegán ételkóstolóra várták a vendégeket az Almásy-kastély Stefánia szárnyában. A látogatóközpontban a jövőben rendszeressé válnak a gasztronómiával kapcsolatos foglalkozások.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 25.

Témák: – Számos témával foglalkozott csütörtöki ülésén a gyulai képviselő-testület. A beszámolókból kiderült, az önkormányzati …