2024. április 27., szombat
FONTOS

Két fontos útszakaszt újítottak fel Kelet-Békésben

A Békés vármegye keleti részén elkészült útfelújításokról tartottak sajtótájékoztatót szerda délelőtt, Sarkad határában.

Mint ismert, az elmúlt hónapokban befejeződött a Sarkad és az országhatár közötti, rossz állapotú 2,2 kilométeres szakasz korszerűsítése. Emellett új burkolatot kapott a Gyula és Városerdő közötti 1,5 kilométer is.

Cserkúti András, a közútkezelő vármegyei igazgatója elmondta, ezen program révén a térségben hat helyen végeztek munkálatokat. Az eseményen Tát Margit, Méhkerék polgármestere létfontosságúnak nevezte ezt a szakaszt.

Hajdu-Szűcs Mária Kornélia kötegyáni polgármester kiemelte, a településen élők számára sokat jelent ez a beruházás. Mokán István sarkadi polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy nehéz örökséget kapott ez a térség az utakat illetően, de az utóbbi években jól látható fejlődés tapasztalható.

Görgényi Ernő gyulai polgármester emlékeztetett, 2015-ben Városerdőre se rendes kerékpárút, se megfelelő közút nem vezetett, idén viszont már kerékpárral és autóval is jó minőségű úton lehetett eljutni a Muzsikál az erdő rendezvényeire, ugyanakkor a gyulaiak számára is fontosnak nevezte a Sarkad és az országhatár közötti 2,2 kilométer felújítását is.

A sajtótájékoztatón Cserkúti András elmondta, a fejlesztéseket a méhkeréki határátkelőhely felé folytatják, a következő ütemben a véda kapu és a kötegyáni bekötő út közötti területet szeretnék felújítani. A pályázat már elkészült, a támogatási szerződés megkötése a jövő év elején várható, a munkálatok 2026-ig fejeződhetnek be.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …