2024. április 29., hétfő
FONTOS

Közösségépítés Békésben, a fiatalok helybenmaradása a cél

A napokban projektbemutató rendezvényt tartottak a vármegyeházán a „Közösségépítés újratöltve Békés megyében” pályázat kapcsán.

A Békés Vármegye Önkormányzat és az Együtt Európáért Alapítvány együttműködése a vármegyei közösségek, azon belül a fiatalok megszólítását célozza.

A végéhez közeledik a „Közösségépítés újratöltve Békés megyében” című pályázati program, ebből az alkalomból projektbemutató rendezvényt tartottak a napokban Békéscsabán, a vármegyeházán. A vármegyei önkormányzat és az Együtt Európáért Alapítvány közös pályázata a vármegyei települések térségi szemléletét és identitástudatát erősíti.

Az együttműködés kapcsán számtalan újítást, új tartalmat tudtak létrehozni, hívta fel a figyelmet Zalai Mihály, ezek egyike sem volt eddig Békés vármegyében. Az elnök kiemelte, a fiatalok megszólításának egyik eleme egy podcast csatorna indítása volt, amely kiváló ötletnek bizonyult.

Az Együtt Európáért Alapítvány korábban már elindította a „Helyben-Rendben!”-programját, a fiatalok helyben boldogulását elősegítő jó-gyakorlatot, fogalmazott Erdős Szabolcs. A tapasztalataikat építették be a Békés Vármegyei Önkormányzattal közös pályázatuk kapcsán. Az alapító kiemelte, a közös pályázat során az egyik sikeres programelem a Viharsarok podcast csatorna, a másik pedig a „Transzfer-meter” online alkalmazás.

A „Közösségépítés újratöltve Békés megyében” pályázat sikerességét egyrészt a podcast csatorna többezres hallgatottsági mérőszámai, másrészt a nemrég indult Transzfer-meter alkalmazás lekérdezési számadatai igazolják.

 

Nézze meg ezt is:

Máltai tanulmányúton járt a GFE delegációja

  A napokban tért haza Máltáról a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának három oktatója, akik …