2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 10. 26.

Témák:

– Megújulhat a vár melletti gyöngykavicsos sétány, többek között erről is döntöttek a legutóbbi képviselő testületi ülésen. A grémium emellett meghallgatta a Gyulai Várfürdő beszámolóját. Kun Miklós ügyvezető igazgató kiemelte, napokon belül elkezdődik egy automata öntözőrendszer kiépítése a fürdő területén, emellett szó volt arról is, hogy 2024-ben nem terveznek nagy mértékű áremelést.

– A napokban A nép ellensége című monodrámát láthatták a gyulai középiskolás diákok, majd az azt feldolgozó rendhagyó történelemórán kaphattak bepillantást a 20. századi történelem sötétebb időszakába. Az eseményt a gyulai Október 23. Alapítvány és a budapesti Gulag Alapítvány szervezte.

– ’56-os veteránok számára szerveztek találkozót Gyulaváriban. Az egykori események ma is élő résztvevői egy kötetlen programon vettek részt.

– Szinte napról-napra emelkedik a gyulai Erkel Ferenc Emlékház látogatóinak száma. A napokban egyre több a diákcsoport is, ők leginkább a jeles zeneszerző közelgő születésnapjához kapcsolódva látogatnak a múzeumba.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 25.

Témák: – Számos témával foglalkozott csütörtöki ülésén a gyulai képviselő-testület. A beszámolókból kiderült, az önkormányzati …