2023. november 28., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 10. 27.

Témák:

– A gyulai ’56-os események jeles alakjára, Nádházy Jánosra emlékeztek péntek délelőtt, a városházán. A program apropóját az adta, hogy Nádházy János október 27-én mondta el békére, függetlenségre és a megszálló, szovjet csapatok kivonulására felszólító beszédét.

– Békéscsabára látogatott Finnország magyarországi nagykövete. Pénteken többek között a Gál Ferenc Egyetem Gazdasági Karára látogatott, ahol a hallgatók külföldi tanulmányi lehetőségeiről is szó esett.

– Aranyérmet szerzett és ezzel korosztályos világbajnok lett fekvenyomásban a gyulai Kovács Dalma. Az október közepén, Kiskunfélegyházán rendezett világkupán a tizenöt éves gimnazista lány 65 kilogrammos eredményével jutott a dobogó legfelső fokára.

– A diákok sikeres továbbtanulását, vagy éppen munkavállalását segítette az a program, melyet csütörtökön tartott a Göndöcs Benedek Katolikus Technikum.

– Megtartották a második őszi galamb és kisállat börzét Gyulán. A papagájtól kezdve a galambokon át a különböző baromfikig számos madarat és más kisállatot.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2023. 11. 22.

Témák: – Januártól változik a felsőoktatási intézmények felvételi rendszere. Az egységes szabályozás helyett 2024-től az …