2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Megújul a sporttelepen a hátsó műfüves pálya

Tavaly áprilisban döntött úgy a képviselő testület, hogy jóváhagyják a Gyulasport által benyújtott pályázatot a Magyar Labdarúgó Szövetség felé, ezáltal megújul a sporttelep hátsó, műfüves pályája.

Ez még 2012-ben épült, általában 10 év a normál használati ideje egy ilyen pályának. A jelenlegi beruházás 175,5 millió forint, melyhez 10 százalék önerőt kellett biztosítania az önkormányzatnak. A napokban festik fel a vonalakat, hamarosan pedig elhelyezik a pályán a közel 15 tonna granulátumot.

A beruházás november végén fejeződik be. A center pálya gyepesítése jelenleg is zajlik. A salakmotor pályánál található gyepet gombabetegség fertőzte meg, így ezeket nem lehet használni. Ezért is fontos, hogy a csapadékos időjárásban egy olyan pálya fogadja a csapatokat, ami alkalmas a játékra. A hátsó műfüves pálya az ilyen.

A center pályán már minden héten nyírják a füvet, valamint 34 automata öntözőfejjel locsolják azt, ezáltal egyre jobban tömörödik a gyep. Kónya István kiemelte, bízik benne, hogy a tavaszi szezon közepén már játszhat rajta a felnőtt, megye I-es csapat.

A salakmotor pályánál található gyepet még az ősz folyamán felrotálják, majd egy hengerelést követően elvetik rajta a füvet. Ezt annak érdekében teszik, hogy a tavasz folyamán ez a pálya is alkalmas legyen a játékra.

Folyamatos az eszközbeszerzés a Gyulasportnál. Kónya István kiemelte, ezek minden igényt kielégítenek, adott esetben pedig más egyesületeknek is tudnak segíteni.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …