2024. április 30., kedd
FONTOS

Burkolatjavítási munkálatokat végez ezekben a napokban is a Magyar Közút

Több útfelújítás zajlik a napokban térségünkben.

A Magyar Közút Békés vármegyében található négy mérnökségéből három esetében október 30-án kezdték el a burkolatjavítási munkálatokat. Ezt kétfajta technológiával végzik a szakemberek. Az egyik a szakzsargonban járdafinisheresnek nevezett javítás, mely esetében a burkolatszél leszakadását korrigálják. A másik változat a nagyfinisheres módszer, ahol teljes szélességben végeznek javításokat.

A napokban a sarkadi mérnökség munkatársai már a 4219-es úton, a Fekete-Körös híd és a Sarkad felé vezető körforgalom között dolgoztak. Az elmúlt héten Gyula és Békéscsaba között, a kétszer két sávos úton is megújult több helyen a burkolat. Hunya Péter üzemeltetési és fenntartási osztályvezető kiemelte, szerencséjük van az időjárással, hiszen ezekben a napokban még jó minőségben tudják elvégezni a munkálatokat.

Hunya Péter kiemelte, a burkolatfelújítások mellett más fontos feladatai is vannak a Magyar Közútnak. Idén jelentős mértékű kaszálási munkákat végeztek a szakemberek.

A vármegyében található burkolatjavítási munkálatok november 15-ig fejeződnek be. Hunya Péter kiemelte, már készülnek a közeledő télre. Ilyenkor készítik fel a gépeiket, november 8-án és 9-én tartják meg a gépszemléket. A rendelkezésre álló eszközök ellenőrzésére azért van szükség, hogy azok a téli munkákat alatt megfelelően működjenek. Hunya Péter kiemelte, a síkosságmentesítési feladatokat az elmúlt évek tapasztalatai alapján igyekeznek úgy elvégezni, hogy megelőzzék a problémák kialakulását. A hajnali órákban, a nagyobb forgalom előtt kimennek a sószóró gépek. Ekkor egy minimális nedvesített sót szórnak a burkolatra. Ennek hatására nem alakul ki a síkosság.

A Magyar Közútnak Békés vármegyében 1476 kilométer úthálózata van. Ha szükséges, akkor 30 kombinált eszközzel, sószóróval és hóekével ellátott nehéz tehergépjárművekkel dolgoznak majd.

 

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …