2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Gyógyhely védjegy birtokosa lett Gyula

Már 1984-ben, az akkori egészségügyi miniszter, dr. Schultheisz Emil határozatában gyógyhelynek minősítette a várkert, Szent Miklós park, várfürdő, Csigakert, kórház által alkotott területet, de ezzel az új védjeggyel igazoltan megfelelünk a 21. századi követelményeknek is – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

A Magyarország Kincsei – Gyógyhely védjegy használatára jogosító oklevelet ma vettem át a Magyar Turisztikai Minőségtanusító Testülettől. Az átadásra Bükfürdőn, a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén került sor.

Ez a minősítési eljárás az elmúlt hetekben indult el. Elsőként három település kapta meg: Gyula, Sárvár és Hévíz.

Ez a védjegy nem csak presztízs, nem csupán újabb hivatalos elismerése a gyulai turisztikai attrakciók- és szolgáltatások magas színvonalának, de a jövőben ennek megléte pályázati feltétel is lehet. Így mindenképpen értékes védjegyet birtokolhatunk.

A Magyar Turisztikai Ügynökség küldetése a minőségi turisztikai élménykínálat bővítése révén a teljes hazai turisztikai szektor fejlődésének elősegítése. Ennek egyik eszköze az attrakciók szolgáltatási színvonalát objektív szempontok mentén mérő Magyarország Kincsei ernyővédjegy. Az MTÜ a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft. útján végzi a turisztikai attrakciók önkéntes jelentkezés útján történő minősítését.

Hálásan köszönöm Komoróczki Aliz, Onofer Eszter, Gombkötő Ágnes, Béres István és ifj. Bányai György minősítési eljárás során végzett munkáját!

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …