2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Működésre pályázott az SM szervezet

A civil szervezetek működése szempontjából kiemelkedően fontos pályázatot nyújtott be a napokban a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete.

Kedvező bírálat esetén, a hárommillió forintos pályázati forrást a megváltozott munkaképességű fiatalok foglalkoztatására és a közel tízéves SM adománybolt működtetéséhez tervezik felhasználni.

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete által létrehozott SM adománybolt jövőre tíz éves évfordulót ünnepel. A napokban hárommillió forintos összeghatárral nyújtottak be pályázatot, emelte ki Nyikora Péterné, amelyet elsősorban foglalkoztatásra és az adománybolt működtetésére terveznek felhasználni.

Az egyesületi elnök elmondta, hosszú és rögös út vezetett odáig, hogy létrehozzák a Gyulai Önkéntes Pontot és megalapítsák Magyarország első SM adományboltját. A kezdetektől törekvésük, hogy a szélesebb körű szociális háló részeként tudjanak segítséget nyújtani az arra rászorulóknak, párhuzamosan oktató- és ismeretterjesztő munkát is végezve.

A Nemzeti Együttműködési Alap által kiírt pályázat bírálata jövő tavaszra várható, amely egybeeshet a Békés Megyei SM egyesület megalakulásának tízéves évfordulójával.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …