2024. április 30., kedd
FONTOS

Elkezdte a felkészülést a télre a Gyulai Közüzemi Kft

Jelenleg három sódomb áll a Hicu úti telephelyen.

Bányai György üzemvezető-helyettes kiemelte, az elmúlt évhez képest idén olcsóbban sikerül sót vásárolniuk. A városnak kötelezően 100 tonnát kell beszereznie a tél beállta előtt. Amennyiben az időjárás rosszabbra fordul, akkor még plusz 200 tonnát tudnak Gyulára hozni a rögzített áron. Az elmúlt télről maradt közel 200 tonnányi só, így az összesen 3 ezer kilogramm egy kemény télre is elegendő lesz – fogalmazott az üzemvezető helyettes. Általában ennek a mennyiségnek a 2/3-át szórják el Gyulán. A telepen található két sószóró és hódúró teherautót, felkészítették a munkára.

Bányai György kiemelte, a helyi vállalkozókkal is megkötötték a szerződést, így a kerékpárutak, a parkolók és a sétányok hó- és síktalanítása is zökkenőmentes lesz. Folyamatosan figyelik az időjárás-előrejelzéseket, szükség esetén ügyeletet rendelnek el. Amennyiben kell akkor éjszaka, hétvégén, valamint ünnepnapokon is elkezdik a munkát a szakemberek. Bányai György kiemelte, évről-évre van egy téli útüzemeltetési tervük.

A Magyar Közút Békés vármegyében található négy mérnöksége november végéig végez kaszálási munkálatokat. Ennek a tél közeledtével a hóátfúvások miatt van nagy jelentősége.

Napközben fagy még nem várható az előttünk álló 30 napban, az előrejelzések szerint a leghidegebb hajnal is csak mínusz egy fokot hoz majd.

Nézze meg ezt is:

Bokrétaünnep a Magvetőben

    Hétfőn a Magvető református iskola épülő tornaterménél rendeztek bokrétaünnepet abból az alkalomból, hogy …