2024. április 29., hétfő
FONTOS

A GFE gyulai hallgatói számoltak be tudományos kutatásaikról

A globálisan jelentkező kihívásokra keresték a választ a Gál Ferenc Egyetem gyulai karának hallgatói, akik az immár huszonnyolcadik alkalommal megrendezett Tudományos Diákköri Konferencián számos szakterületet érintve számoltak be legfrissebb kutatási eredményeikről.

Az egyetem oktatói az előírt tananyag leadásán túl igyekeznek a tudományos pályára is felkészíteni a hallgatókat.

Az ápolói hivatásban kevés a karrier és az előmeneteli lehetőség, de az egyetemen szerzett tudományos tapasztalatok révén a fiatalok későbbi pályájukon is könnyebben megtalálják a hasonló lehetőségeket.

A programon partnerként vett részt a Partiumi Keresztény Egyetem képviselője, aki szerint a két intézmény kölcsönösen erősíti egymást.

Számos területen alakított ki együttműködést a helyi gazdasági, oktatási vagy éppen civil élet képviselőivel a Békés Vármegyei Kormányhivatal. A Gál Ferenc Egyetem a legfontosabb partnerek között van.

A tudományos programon mindhárom szak hallgatói részt vettek. Az ápolói terület többek között terápiás témával, illetve a koraszülött ellátással kapcsolatos előadással jelentkezett. Az egészségturizmussal foglalkozó hallgatók az egészségfejlesztésről és a turizmusban dolgozók rekreációs szükségleteiről referáltak. A szociális munka szak tanulói érintették a krízisben lévő emberek életét, illetve büntetésvégrehajtás területén jelentkező kihívásokat.

A konferencia előadásait a helyszínen telt ház követte, sokan pedig online csatlakoztak a programokhoz.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …