2024. április 27., szombat
FONTOS

Mikulás napján érkezik a Munkácsy kiállítás Gyulára

Gyuláról indult a festő géniusz, Munkácsy Mihály pályafutása, ennek okán is van kiemelt jelentősége az Almásy-kastélyban, decemberben nyíló tárlatnak.

A kiállítás előkészítő munkálatai megfelelő ütemben haladnak ahhoz, hogy a december 7-i megnyitót követően egy évig fogadhassa a festészet rajongóit a gyulai Munkácsy tárlat.

Közel egy éves előkészítő munka áll az Almásy-kastélyban, decemberben 7-én nyíló Munkácsy tárlat mögött. A tervezetten egy éven át látható kiállítás több szempontból is egyedülálló a kastély történetében, emelte ki Fekete-Dombi Ildikó. Egyrészt öt helyről, köztük magángyűjtőktől is érkeznek műalkotások, másrészt rendkívüli biztonsági intézkedéseket is igényel a több mint 1,5 milliárd forint összértékű gyűjtemény felügyelete. Az ügyvezető kiemelte, a tervezés és az előkészítés során többször kellett átalakítani az eredeti elképzeléseket.

Munkácsy Mihály a magyar festészet egyik legkiemelkedőbb alakja, művészete népszerű és közkedvelt hazánkban és a nagyvilágban is. Fekete-Dombi Ildikó kiemelte, a kiállítás hosszának tervezésekor arra is törekedtek, hogy a kiemelt turisztikai attrakció minél szélesebb látogatói réteg számára legyen elérhető.

A december 7-én, a gyulai Almásy-kastélyban nyíló Munkácsy Mihály tárlattal a festőóriás visszaérkezik abba a városba, ahonnan a művészete elindult.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …