2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Az Erkel végzősei segítettek a koraszülötteknek

Hétfőn már az Erkel gimnázium 12-es osztálya segíti egy újszülött Budapestre szállítását és gyógyulását.

A végzős diákok hatvanezer forintot gyűjtöttek össze, amelyet csütörtökön délelőtt adtak át a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány javára.

A diákpolgármester választás kampánya egy kiemelten fontos társadalmi ügyet is szolgált az Erkel Ferenc Gimnáziumban. A tizenkettedikesek a viharsarki koraszülöttmentést segítették adománygyűjtésükkel, a befolyt hatvanezer forintos támogatást csütörtökön adták át az alapítványnak.

Közösen döntötte el a reál szakos, végzős osztály, hogy egy jótékony cél köré szervezik az idei diákpolgámester választó kampányukat, mondta Freiberger István. Az is fontos volt számukra, hogy gyulai kötődésű legyen a támogatott szervezet, így esett a választásuk a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványra. A diákpolgámester elmondta, több hétig tartott az adománygyűjtésük, többek között kampánytollat árultak és más alkalmakat is megragadtak az akciójuk során.

Minden forint számít az elsősorban Békés vármegyében, de országosan is működő koraszülöttmentő szervezet számára, emelte ki Abdulrahman Abdulrab Mohamed, de sok esetben a jószándék fontosabb. Az alapítványi elnök elmondta, mikor egy-egy iskolai közösség fog össze, annak különös jelentősége van.

Békés vármegye ifjúsága nem először segített az alapítványnak, ez a jövőre nézve mindenképp bíztató, hangsúlyozta Abdulrahman Abdulrab Mohamed. Az erkelesek támogatása, jószándéka példaértékű lehet bárkinek.

A matematika-informatika tagozatos erkelesek jelmondata – a bárkiből, bármi lehet, ha igazán akarja azt, és tesz is érte – töretlenül megvalósult a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatásával.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …