2024. április 29., hétfő
FONTOS

Nyolcvan erkeles diákra tűzték fel a szalagot

Az Erkel gimnázium nyolcvan végzős diákjára tűzték fel a szalagot szombat este a művelődési központban tartott ünnepi eseményen.

A három végzős osztály fiataljai, a felnőtté válás kapujához érkezve viselik ezentúl az összetartozást jelképező erkeles szalagot.

Életük egyik fontos állomásához érkeztek szombaton az Erkel gimnázium végzős diákjai. Három párhuzamos osztály, nyolcvan maturandusára tűzték fel a 2019-es kezdő és a 2024-es záró évszámokat jelölő szalagokat, hirdetve azt is, hogy erkelesnek lenni jó!

Hetekig készült a szalagavatóra Urbán Panka Katalin, szerepet vállalva az ünnepi program több részében is. A végzős diák számára meghatározóak voltak a középiskolai évek.

A végzős erkeles évfolyamra felkerült szalagok egy végből, egy szövetből származnak, egyetlen hosszú szalagot visel a nyolcan végzős diák, emelte ki Görgényi Ernő. A darabok már nem forraszthatók össze, de az összetartozás jelképeként, egy életen emlékeztetik a diákokat arra, hogy a fiatalságuk gyökerei közösek.

Az elmúlt négy évben nagyon sok minden történt a végzős diákokkal, fogalmazott Zámori Ida. Megtiszteltetés, hogy a most ünnepelt fiatalokat tanáraik végigvezethették azon az úton, ahol gyermekből felnőtté váltak. Az igazgató elmondta, a gimnázium életében évről-évre különleges alkalom a végzősök műsora.

A nyolcvan végzős erkeles diákra az ünnepi pillanatok után nehéz és meghatározó időszak vár, készülve az érettségi vizsgákra, majd az egyetemi felvételikre.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …