2024. május 5., vasárnap
FONTOS

75 éves a gyulai városi nagypályás labdarúgás

December elején jelent meg Kurta János és felesége, Kurtáné Cselei Ágnes új kötete.

A gyulai városi nagypályás labdarúgás 75 éves története 1948–2023 című kötet 240 oldalon mutatja be fényképekkel illusztrálva az elmúlt évtizedeket. A Kurta házaspár még 2011-ben írta meg első könyvét, melyet a jelenlegivel folytattak, kiegészítették a történéseket. Az országban egyedülálló nagypályás futball bajnokságban az elmúlt 75 év alatt 210 csapat és több ezer játékos szerepelt.

Görgényi Ernő polgármester köszöntő beszédében kiemelte, szerencsések vagyunk mi gyulaiak, hiszen a Magyar Nemzeti Levéltár Békés Vármegyei Levéltárának kutatói mellett működnek olyan szakmai közösségek, akik a város történetének különféle szegmenseivel foglalkoznak, azokat feldolgozzák, és megörökítik az utókornak.

Kurtáné Cselei Ágnes kiemelte, már a 70 éves évfordulóra összeállították a könyvet, de akkor úgy gondolták, hogy ez még nem teljes. Közben gyűjtötték az adatokat, a csapatképeket, az eredményeket. Az új kötetet átstrukturálták, de minden megtalálható benne az előző könyvből. Plusz 80 oldalon kerültek bele az újdonságok.

A könyvben szereplő több száz kép mellett több humoros történet is olvasható a városi nagypályás bajnokságból.

 

Nézze meg ezt is:

A legszebb konyhakerteket keresik

A növényi sokféleség jegyében, a gyulai önkormányzat az idén is keresi a város legszebb konyhakertjét. …