2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Bede Sándor lesz Gyula új rendőrkapitánya

Három pályázat kapcsán jutott Gyula többlet támogatáshoz a kormányzat jóvoltából – jelentette be a csütörtöki képviselő-testületi ülésen Görgényi Ernő polgármester.

A város a Százéves cukrászda és a Ladics-ház korszerűsítése kapcsán 100 millió, a Rosu utca burkolatának kiépítéséhez kapcsolódóan 83 és félmillió, a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése révén pedig 20 és félmillió forinthoz jutott.

Egyedül a Volánbusz nyújtott be pályázatot a helyi személyszállítási közszolgáltatás biztosítására kiírt pályázatra. A társaság 1050 forint/kilométerért, vagyis összességében a testület által elfogadható áron vállalja ezt. Gyulának egy évben 202 millió forintjába kerül a helyi buszközlekedés biztosítása.

2014 óta a Mi Egy Másért egyesület közreműködésével látják el Gyulán az ifjúsággal kapcsolatos közfeladatokat. A csapat nemrég Magyar Fiatalokért-díjat vehetett át. Szabó Enikő szakmai vezető azt mondta, munkájuk során azt tapasztalták, egyre jelentősebbek a mentális problémák a fiataloknál. A szervezet által végzett tevékenységgel kapcsolatban Alt Norbert alpolgármester és Kiss Szabolcs képviselő is elismerően beszélt.

A Gyulahúsnál a felügyelő bizottság hatáskörébe tartozik az ügyvezető megválasztása, Daka Zsolt 2029-ig kapott újabb megbízást.

A képviselő-testületi döntött arról, hogy kezdődjön meg a déli iparterület azon területeinek belterületbe vonása, melyek jelenleg nem ebbe a kategóriába tartoznak, így ezen besorolásuk miatt gátat szabhatnak a további fejlődésnek.

A grémium Gyula Városért díjjal köszönte meg Kolysza Zoltán rendőrkapitány tíz éves munkáját. Ő a hatályos jogszabályok szerint kitöltötte legfeljebb kétszer öt éves mandátumát, így e minőségében búcsúzik a várostól. A testület egyhangú igennel véleményezte Bede Sándor január elsejei kinevezését. Ő korábban Mezőkovácsházán és Békéscsabán töltött be hasonló tisztséget.

Stier Mihály május óta megbízott vezetőként irányítja a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség munkáját. Januártól őt is kinevezik, a testülettől ő is egyhangú támogatást kapott.

A képviselő-testület több más mellett a várszínház és a várfürdő felügyelőbizottsági tagjairól is döntést hozott, illetve módosította a turisztikai kft társasági szerződését, illetve elfogadta a cég jövő évi marketingtervét.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …