2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Idén 222 fát ültettek el Gyula közterületein

 

Folytatódik zöld város programunk, melynek egyik sarokpontja a fásítás – írta közösségi oldalán Görgényi Ernő polgármester.

140 növényt a körzeti képviselők vásároltak karbantartási keretük terhére összesen 11 fafajból (gömbjuhar, gömbakác, keskenylevelű kőris, ezüsthárs, oszlopos díszkörte, oszlopos szil, díszcseresznye, oszlopos gyertyán, vérszilva, tövistelen lepényfa és komlógyertyán).

Az önkormányzat további 82 növényt szerzett be: 3 díszcseresznye és 50 babérmeggy került a könyvtár udvarára és a kerítésén kívülre, az autók takarására, 3 tövistelen lepényfa a Gyöngyvirág téri játszótérre, 3 ezüsthárs, 1 komlógyertyán és 9 babérmeggy a játszóházhoz, 3 ezüsthárs a Dózsa György utcára, 4 japánakác és 1 vérjuhar a Petőfi térre, a Vértanúk útján pedig 5 ezüsthárssal pótolták a szivarfákat.

A munkálatok Szászné dr. Várkonyi Adrienn főkertész vezetése mellett zajlottak, a Közüzemi Nkft. munkatársai pedig a csapadékosra forduló időjárás miatt nagyon igyekeztek az ültetésekkel, így a mai napon már csak az egykori alipáni lak udvarára kellett elültetni a maradék 3 ezüsthársat.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …