2024. május 2., csütörtök
FONTOS

Felújították a Rosu utcát

Határidőre elkészült a déli iparterület fejlesztése részeként a Rosu utcai közlekedési út és a telekhatáron kívüli közművek kiépítése, jelentette be a pénteki  sajtótájékoztatón Görgényi Ernő polgármester.

Az 1milliárd193 millió forintból megvalósult projektet a kormány decemberben még 83,5 millió forintos támogatással növelte meg.

Az elkészült és a forgalomnak már átadott Rosu utca a déli iparterület fejlesztését szolgálja, és további célokat is magában hordoz, hangsúlyozta Görgényi Ernő a pénteki sajtótájékoztatón. A beruházás megvalósulásával több évtizedes távlatban nyílik lehetőség a további ipari célú bővülésre a Békéscsaba felé terjedő területen. A polgármester elmondta, a 7 méter széles és 824 méter hosszúságú közlekedési út mellett kapcsolódó fejlesztések is megvalósultak.

Korábban sáros, szilárd útburkolat nélküli dűlő út volt a ma már használatban lévő, minden műszaki előírásnak megfelelő új út, mondta Veres András. A terület önkormányzati képviselője kiemelte, óriási jelentősége van a megvalósult pályázatnak.

Széleskörű összefogás kellett a déli iparterület fejlesztését célzó projekt létrejöttéhez, emelte ki Kovács József országgyűlési képviselő. A példaértékű beruházás határidőre elkészült, ami

A 2023 júliusában kezdődő és november végével befejeződő Rosu utcai beruházás nagymértékben javítja a területen működő vállalkozások versenyképességét.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …