2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Állatbarát településsé tennék Gyulát

Két hónapja Gyula külterületén, lesoványodva, mozgásképtelen állapotban hozta be a menhelyre Tölgyesi Anikó Riót.

A közép-ázsiai juhászkutya azóta megerősödött, újra felállt, de még egy nagy műtét vár rá, melyre Németországban gyűjtenek pénzt, gazdát is jó eséllyel ott talál majd. Az ő sorsa úgy tűnik, rendeződött, de rajta kívül még mintegy négyszáz eb vár a fordulatra.

Tölgyesi Anikó, az állatotthon vezetője nap mint nap számos problémával szembesül, ezért két kezdeményezéssel szeretné előmozdítani az állatvédelem ügyét.

Az állatok örökbefogadása kapcsán intézett felhívást, az első örökbefogadott újévi kutya január elsején egy németjuhász volt. Ebből hagyományt akarnak teremteni, ezért minden héten szeretnének legalább egy kutyának gazdát találni.

Tölgyesi Anikó úgy fogalmazott, azt szeretné, ha Gyula nemcsak család-, hanem állatbarát település is lenne. Ennek érdekében egy új programot indított, mely révén szélesebb körben hívná fel a figyelmet az állatok helyzetére, és aktivitást is vár a gyulai lakosságtól, civil szervezetektől, cégektől. Elmondta, a fizikai munka és a tárgyi adományok mellett a legfontosabb az örökbefogadás és az ivartalanítás.

Az állatotthonba egyébként nemcsak önkénteseket keresnek, hanem állatgondozót és telepvezetőt is.

 

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …