2024. április 28., vasárnap
FONTOS

Fokozottan figyelnek a hidegben: életbe lépett a vörös kód

A hideg időjárás miatt hétfő estétől országosan életbe lépett a vörös kód, amely kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott ember befogadását, hívta fel a figyelmet kedden Kiss Szabolcs.

Gyulán is fokozottan figyelnek az idősekre, különösen a külterületen élőkre és a szociálisan rászorulókra.

A mínusz 10 celsius fok körüli hideg akár életveszélyes is lehet, ezért hétfő estétől országosan életbe lépett az úgynevezett vörös kód, amely szerint a szociális intézmények kötelesek befogadni a bajbajutott embereket, hangsúlyozta Kiss Szabolcs. Az intézményvezető kiemelte, a gyulai kistérségben a Napsugár Idősek Otthona, az Eminescu utcai Nyugdíjasok Háza és a gyulavári Szépalkony Idősek Otthona szükség esetén fogadja az utcák élőket és mindazokat, akik segítségért fordulnak hozzájuk.

A hideg időjárásban kell és muszáj is beszélni a fűtésről, emelte ki Kiss Szabolcs. Az intézményvezető elmondta, a gondoskodás része az is, ha felhívjuk a figyelmet a leselkedő veszélyforrásokra.

Fontos ellátási forma a gyulai kistérségi szociális intézménynél a Gyulán és környékén működő tanyagondnoki szolgálat. Itt 1726 külterületen élő embert kísérnek figyelemmel egész évben. Sárközi József tanyagondnok elmondta, a jelenlegi, hideg időjárás miatt fokozottan gondoskodnak a tanyán élő, szociálisan rászoruló emberekről, törekedve a napi kapcsolattartásra.

Az időjárás függvényében, a legmagasabb szintű, vörös riasztás szombat reggelig lesz érvényben.

Nézze meg ezt is:

Szintézis: B. Jász Jolán képeiből nyílt tárlat a Kohán képtárban

  B. Jász Jolán Szintézis című kiállítását Bagyinszki Zoltán fotográfus nyitotta meg, aki a művész-tanárt …