2024. május 3., péntek
FONTOS

Megtartották az újévi fogadást a városházán

Sorra vette a tavalyi év gyulai fejlesztéseit az újévi fogadáson Görgényi Ernő.

A polgármester hangsúlyozta, az önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően 4 milliárd 400 millió forint összegű közcélú beruházást valósított meg 2023-ban, ezen felül a Gyulai Várfürdő állami pályázati támogatásból 1 milliárd forintos fejlesztést kezdett el.

Görgényi Ernő folytatta, 2023-ban tovább nőtt a város turizmusának teljesítménye. Nőtt a vendégéjszakák száma a 2022-es évhez képest is, de ami igazán jó hír, hogy a tavalyi 600 ezer vendégéjszaka több, mint a pandémia előtti utolsó év, az addigi csúcsnak számító 2019-es adat. 2010-ben pedig még csupán 276 ezer vendégéjszakát töltöttek Gyulán a turisták, azaz kevesebb, mint a felét a tavalyinak.

A polgármester beszédében hangsúlyozta, I. Ferenc király kétnapos látogatást tett Gyulán 1807-ben. Az új- és legújabb kori krónikák ezen kívül csak egy olyan államfői látogatást jegyeztek fel, amikor az államfő itt is szállt meg. 1857-ben Ferenc József és Sisi látogattak Gyulára. A császári pár akkor a kastélyban kapott szállást. Azóta államfő nem érkezett városunkba többnapos látogatásra. Januárban Magyarország köztársasági elnöke, Novák Katalin tesz háromnapos látogatást Békés vármegyében, melynek során Gyulán lesz a szállása.

Görgényi Ernő kiemelte, az idén kilencedik alkalommal tartunk Magyarországon általános önkormányzati választást. “Jelentem Önöknek és mindenkinek, akihez eljut, hogy én és a csapatom készen állunk a megmérettetésre, és készen állunk arra is, hogy ha a gyulai választók többsége negyedjére is bizalmat szavaz nekünk, tovább folytassuk a gyulai polgárokat szolgáló önkormányzati munkánkat.” – fogalmazott a polgármester.

A szombat esti, városházi eseményen a Pro Mecenatura Urbis Gyula elismerő címet a CZ Mérnöki, Tanácsadó, Lebonyolító és Kivitelező Iroda Kft ügyvezetője, Csipai Zoltán vehette át. Az estet Heincz Gábor koncertje tette teljessé.

Nézze meg ezt is:

Adományokkal segítettek a vadászok

Hétfőn hiánypótló orvosi eszközök beszerzéséhez kapott segítséget a Békés Vármegyei Központi Kórház Gyemekosztálya. Az Országos …