2024. május 5., vasárnap
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2023. 01. 15.

Témák:

– A gyulai önkormányzat nyertes pályázatainak köszönhetően 4 milliárd 400 millió forint összegű közcélú beruházást valósított meg 2023-ban, ezen felül a Gyulai Várfürdő állami pályázati támogatásból 1 milliárd forintos fejlesztést kezdett el – fogalmazott Görgényi Ernő a szombati, városházán megtartott újévi fogadáson. A polgármester kiemelte, tavaly tovább nőtt a város turizmusának teljesítménye.
Az eseményen átadták a Pro Mecenatura Urbis Gyula elismerő címet, melyet Csipai Zoltán vehetett át.

– Vasárnap délelőtt, a hetvenkilenc évvel ezelőtt “malenkij robot”-ra elhurcolt gyulaiakra emlékeztek a németvárosi Szent József templomban. A többségében német származású ötszázötven emberből hatvannégyen soha sem tértek haza.

– Három vígjátékkal indítja az évet a Gyulai Várszínház. A kamaratermi szezon mellett már most zajlik a nyári évad előkészítése, Elek Tibor igazgató ezzel kapcsolatban is elárult néhány részletet.

– Rövid időn belül többen is bejelentést tettek a rendőrségre arról, hogy számukra ismeretlen emberek azzal hívták fel őket, hogy az unokájuk segítségre szorul és pénzre van szüksége. A csalók ezúttal főként Gyulán élő időseket kerestek meg és próbáltak meg pénzt kicsalni tőlük.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 29.

Témák: – Összesen közel hétszáz sportember részvételével rendezték meg szombaton a Fuss a sérült gyermekekért! …