2024. május 1., szerda
FONTOS

Gyulai gyerekekkel szelfizett a vár előtt Novák Katalin

Szerda délelőtt a gyulai várkertben folytatódott a köztársasági elnök programja. Novák Katalin Takács Árpád főispán, Zalai Mihály vármegyei elnök, Kovács József, Herczeg Tamás és Erdős Norbert országgyűlési képviselő, valamint Görgényi Ernő gyulai polgármester társaságában vett részt az ünnepélyes zászlófelvonáson.
Ezzel az eseménnyel jelképesen Békés vármegyébe költözött az elnöki hivatal, a Sándor-palota.
Novák Katalinra ezután solymászbemutató várt. Czene Ferenc úgy készült, hogy egy rövidebb, de tartalmas programot állít össze a köztársasági elnöknek. A röptetés végül a tervek szerint alakult, a madár Novák Katalin karjáról indult, majd a végvári vitéz szobráról vissza is repült oda.
Ezután a köztársasági elnök a várba indult, de előtte számos fotót készítettek vele a megjelent gyulaiak. Volt olyan kép, amit maga az elnök asszony készített gyerekek társaságában.
Az út innen a vár falai közé vezetett. A lovagteremben helyi vezetők várták Novák Katalint egy szűkebb körű megbeszélésre. Novák Katalin itt azt mondta, közös cél, hogy az itteni emberek találják meg helyben a boldogulást. Hangsúlyozta,, a következő napokban szeretne tájékozódni, jobban megismerni az itt élő embereket, az ő problémáikat.

Nézze meg ezt is:

Látványos menettel ünnepelték a munkát Máriafalván

Mazsorettek indították a menetet április harmincadikán, tíz órakor, a máriafalvi elő május elsején, a Wenckheim …